Vrijwilliger worden bij Hospice Parunashia?

Als vrijwilliger kun je veel betekenen en het verschil maken in de laatste levensfase van onze gasten. Met het geven van geborgenheid, een luisterend oor en jouw dienstbare instelling kun je van grote betekenis zijn. Je ontlast daarmee ook de familie, vrienden en mantelszorgers van de gasten, want voor hen is deze periode zwaar, emotioneel en intensief.

“Gasten liefde en geborgenheid geven in hun laatste levensfase… Ik heb me al aangemeld als zorgvrijwilliger voor Hospice Parunashia. U doet toch ook mee?”

Odette van Waes,
zorgvrijwilliger

Vriendelijk en ‘warme’ mensen

Vrijwilligers die in hospice Parunashia de helpende hand willen bieden hoeven niet persé uit de zorg te komen. Wij zoeken vriendelijke en ‘warme’ mensen met het hart op de goede plaats. Die uitstralen dat ze er zijn voor de gasten en hun familie & vrienden. De medische en verpleegkundige zorg wordt door professionals zoals de eigen huisarts, thuiszorg en andere paramedici verleent.

Dienstbare instelling

We gaan ervan uit dat een vrijwilliger goed kan luisteren, een goed gesprek kan voeren en weet dat geheimhoudingsplicht geldt. Waarbij altijd de gasten op de eerste plaats komen. Er wordt verwacht dat u een dagdeel van 4 uur per week beschikbaar bent. De hele dag is mogelijk tussen 7.00 en 23 .00 uur. De vrijwilligers dragen samen de verantwoordelijkheid om invulling te geven aan deze tijden.

Wat doet u zoal als zorgvrijwilliger?

Het takenpakket is heel breed. Van een luisterend oor bieden, tot hele praktische zaken uitvoeren: bijv. een kopje koffie of thee zetten, een maaltijd klaarmaken, of andere wensen van de gasten invullen. Juist de kleine dingen maken het grote verschil. De vrijwilliger is verplicht om deel te nemen aan scholingsbijeenkomsten.

Zorgvrijwilligers

Voor deze functie zijn wij op zoek naar integere en rustige vrijwilligers met:

  • Passie voor mensen en voor zorg in de laatste levensfase
  • Positieve en servicegerichte instelling
  • Wekelijkse beschikbaarheid: 1 of 2 x per week, 4 uur per dagdeel. Ook tijdens, weekenden, feestdagen en in vakantieperioden kan een beroep op u gedaan worden
  • Bereidheid tot het volgen van een opleiding/cursus
  • Een (para)medische achtergrond is niet noodzakelijk

Ondersteunende vrijwilligers

Wilt of kunt u niet direct met gasten en hun naasten werken, maar heeft u andere talenten, zoals bijvoorbeeld:

  • Tuinonderhoud
  • Onderhoudsklusjes algemeen
  • Het maken van planningen
  • Strijkhulp
  • Boodschappen doen, enz.

Ook u hebben we hard nodig!

Klik hier om het aanmeldformulier te downloaden als pdf.
Klik hier om het aanmeldformulier te downloaden als word bestand.
Het ingevulde formulier kan gestuurd worden naar: vrijwilligers@hospiceparunashia.nl 

Meer informatie en/of aanmelden: stuur een e-mail naar: vrijwilligers@hospiceparunashia.nl
Kijk ook op actueel voor data voor voorlichtingsbijeenkomsten