Hospice Parunashia is een plaats, een huiselijke omgeving, waar u in alle rust en waardigheid met uw naasten de laatste levensfase kunt doorbrengen. We zijn een ‘bijna thuis huis’, mèt professionele medische zorg.

U bent welkom in ons liefdevolle en kleinschalige Hospice als u een indicatie heeft voor palliatief terminale zorg. Uw huisarts of medisch specialist kan voor uw opname contact met ons opnemen via telefoonnummer 073 – 200 19 80.
Bij de intake maken we kennis en noteren alle bijzonderheden die van belang zijn voor uw verblijf in Parunashia. Op elke kamer ligt een gastenmap met uitgebreide informatie, hieronder lichten we alvast enkele zaken toe.

Vanzelfsprekend werken wij volgens de richtlijnen van het RIVM.

Kamers
Er zijn vier gastenkamers beschikbaar, elk met een eigen badkamer en een kleine keukenvoorziening, met koelkast, waterkoker en koffiezetapparaat.

Verder zijn er een centrale huiskamer en keuken, een familiekamer en kinderspeelkamer. Elke gastenkamer heeft een eigen toegang tot de fijne tuin met diverse zitjes.

Wilt u een indruk kijken hoe ons Hospice er van binnen uitziet? Kijk dan naar dit filmpje.

Zorg en ondersteuning

Hospice Parunashia verleent als bijna-thuis-huis zogenaamde ‘medium care’. Dat betekent dat – in tegenstelling tot ‘high care’ hospices – aan Parunashia geen artsen en verpleegkundigen verbonden zijn. U krijgt zorg en begeleiding van de huisarts (indien mogelijk uw eigen vertrouwde huisarts), samen met de thuiszorg en paramedici, zoals de fysiotherapeut. Dat draagt bij aan het gevoel van thuis-nabijheid.
Van 23.00 uur tot 7.00 uur is er professionele nachtzorg van Vivent.

Een team van gastvrije, geschoolde vrijwilligers geeft u en uw naasten ondersteuning en aandacht. Ze staan voor u klaar, maar u behoudt de regie en bepaalt zelf tot hoever de zorg gaat.

Bezoek

Bezoek is altijd welkom, er zijn geen vaste bezoektijden. Tussen 22.00 en 8.00 uur willen we de rust zoveel als mogelijk waarborgen en is bezoek slechts in beperkte mate toegestaan. Bezoek belt aan bij de voordeur en wordt ontvangen door een vrijwilliger.

Eten en drinken

Uw ontbijt, lunch en warme maaltijden worden verzorgd door de vrijwilligers. We proberen zoveel mogelijk tegemoet te komen aan uw wensen, behoefte en mogelijkheden. Familie en vrienden mogen ook lekkernijen voor u meebrengen om in uw eigen koelkast te bewaren.

Uw familie is van harte welkom om met u samen te eten. Daar geven we u graag uitleg over bij de opname.

Eigen bijdrage

Diverse verzekeraars vergoeden opname in een hospice, afhankelijk van de polisvoorwaarden. Voor informatie kunnen de coördinatoren u hierbij behulpzaam zijn. Is ‘hospicevoorziening’ niet in uw polisvoorwaarden opgenomen, dan berekenen wij voor het verblijf in Hospice Paranashia een tarief van € 40,- per dag.

Waardering

We vinden het enorm fijn om van onze gasten en de familie te horen hoe hun ervaringen zijn met Hospice Parunashia.

Op Zorgkaart Nederland leest u hoe de zorg in ons huis door anderen is ervaren.

In het gastenboek laten familieleden en naasten de meest ontroerende bedankjes achter. Hieronder een kleine greep uit de mooie en lieve dankbetuigingen.

“Jullie gaven ons een totaal ontzorgd gevoel en daardoor konden wij ons richten op het naderend afscheid van onze geliefde.”

“Wat een prachtige plek en hele fijne mensen die dit mogelijk maken.”
“Altijd een luisterend oor, altijd tijd voor overleg.”

“Dankzij jullie heeft ze na een zware strijd, waardig en vol liefde afscheid kunnen nemen van haar leven.”

“Medische staf is perfect!”

“Een tussenstation naar de hemel, zo fantastisch is het hier.”

“8 weken lang gouden handen voor ons moeder!”