Hulde aan de kookploeg

7 november 2021

Vaak is er niet meer zoveel eetlust overgebleven wanneer bewoners bij ons komen. Dat kan allerlei oorzaken hebben: te ziek zijn, geen energie hebben, geen boodschappen meer willen doen, opzien tegen de rommel in de keuken, enzovoort. Als er al lange tijd niet meer gezond gegeten is dan heeft dat ook invloed op je gezondheid en energie.

In ons kleinschalig bijna-thuis-huis doen we onze naam eer aan: elke dag wordt er vers gekookt. Een aantal vrijwilligers heeft een kookploeg opgestart; lieve mensen die sowieso graag en lekker koken, koken om beurten in het huis en dan is de grote keuken hun domein. Als we onze bewoners vragen of er lekker gegeten wordt is het antwoord steevast: ‘JA!’ Of: ‘hier eet ik tenminste weer, nou en of, het eten smaakt me warempel weer, ik hoef het maar te vragen en ze maken het klaar…’.

Bewoners kiezen zelf waar ze graag eten: op hun kamer, in bed, maar heel vaak is het toch de grote tafel in de woonkamer. En wat wordt daar ook veel gelachen met elkaar.

Elke dag een driegangen menu: verse soep, een heerlijk hoofdgerecht en altijd een dessert. Vaak is er ook zelfgebakken taart of cake, zelfgemaakte soorten jam tot aan kweeperengelei aan toe. Liefde voor de medemens is het beste ingrediënt!

Daarom zeggen we: hulde aan onze kookploeg! Met groot respect voor hun liefdevolle inzet veel dank aan alle vrijwilligers van het kookteam van Parunashia. Jullie doen zo’n belangrijk werk in ons team: mensen nog heerlijk laten genieten!