Ben jij een gastvrij, vriendelijk persoon boven de 21 jaren jong, met het hart op de goede plaats? Dan is vrijwilligerswerk in ons liefdevol, kleinschalig Hospice misschien wel net iets voor jou. Een zorgachtergrond is niet per se noodzakelijk, een goed inlevingsvermogen wel.

Als vrijwilliger bij Hospice Parunashia kun je het verschil maken in de laatste levensfase van onze gasten. Met het geven van geborgenheid, warmte, een luisterend oor en jouw servicegerichte, positieve instelling kun je van grote betekenis zijn. Je ontlast daarmee ook de familie, vrienden en mantelzorgers van de gasten, want voor hen is deze periode zwaar, emotioneel en intensief.

De medische en verpleegkundige zorg wordt verleend door professionals: de (eigen) huisarts en verpleegkundigen van de thuiszorg.

Rooster en diensten
I
n een normale week hebben wij in het Hospice 56 zorgvrijwilligers nodig voor een dienst van vier uur. Je draait altijd je dienst samen met een andere collega-vrijwilliger.
De diensten zijn van 7.00 tot 11.00 uur, van 11.00 tot 15.00 uur, van 15.00 tot 19.00 uur en van 19.00 tot 23.00 uur (voor de nachtdienst komt er een verpleegkundige van thuiszorgorganisatie Vivent).
We hopen dat je één dienst per week wilt draaien en eenmaal per maand een dienst in het weekend. Je mag zelf het rooster invullen, dus je kunt zelf de dienst uitkiezen.
Bij vakantie of ziekte ruilen vrijwilligers of draaien ze ook wel eens een extra dienst. Er draait een fijne ondersteunende kookploeg en dat is een groot genot tijdens de dienst van 15.00 tot 19.00 uur.

Wat doe je zoal?

Het takenpakket is heel breed: van het bieden van een luisterend oor, het zetten van een kopje koffie of thee of het klaarmaken van een maaltijd, tot licht huishoudelijke taken en het vervullen van wensen van de gasten. Juist de kleine dingen maken het grote verschil. Als vrijwilliger verricht je geen medische of verpleegkundige handelingen, maar bied je samen met de verpleegkundige of verzorgende wel dagelijkse ondersteuning in de zorgtaken aan onze gasten (o.a. lichamelijke verzorging en transfer in en uit bed). Enige lichamelijke belasting moet geen problemen geven. Je bent verplicht om deel te nemen aan scholingsbijeenkomsten en we vinden het belangrijk dat je deelneemt aan intervisiegroepen. Vanzelfsprekend geldt voor jou een geheimhoudingsplicht en vragen we je bij de start om een Verklaring van goed gedrag (VOG). 

Ondersteunende vrijwilligers

Wil je niet direct met gasten en hun naasten werken, maar heb je andere talenten die je voor ons in wilt zetten? Denk aan tuinonderhoud, klussen, strijken of boodschappen doen. Ook dan ben je welkom als vrijwilliger!

Aanmelden

Denk jij dat dit bijzondere werk ook iets voor jou zou kunnen zijn? Neem dan gerust contact met ons op, via telefoonnummer 073 – 200 19 80 of via de mail vrijwilligers@hospiceparunashia.nl.
Dan maken we snel een afspraak met je.

Wat zeggen onze zorgvrijwilligers zoal over hun taak bij ons in huis?
Ik kijk elke week uit naar mijn dienst – ik wandel altijd met een voldaan gevoel naar huis – wat bijzonder om zo dichtbij je medemens te mogen zijn – wat is er snel een goed contact met de bewoner – ik leer hier de mooiste dingen – goh nooit gedacht dat ik dit ook zou kunnen – dat het einde van een leven zo bijzonder kan zijn – ik heb thuis al iets lekkers gebakken – thuis zegt mijn familie dat ik zo tevreden weer terug kom.”

Maar ook:
Vandaag was het zeker niet makkelijk! – fijn dat ik weer collega’s heb in het Hospice – wat een fijne plek is het hier – nooit gedacht dat we ook zoveel plezier hebben met onze bewoners en families – indrukwekkend – pff ik had er tranen van – dankbaar – wat een mooi werk mogen we hier doen – zinvol werk naast mijn hectische baan.”